Rollen

Rollen

Binnen elke sectie kan een lid een rol hebben. Daarin wordt een onderscheid gemaakt tussen een primaire rol en additionele rollen. Een lid heeft 1 primaire rol en kan een ongelimiteerd aantal additionele rollen hebben.

Rollen beheer je op het detailscherm van een lid.

Beschikbare rollen verschillen per soort sectie. Zo kan je binnen de sectie 'Leiding' de rol 'Eenheidsleiding' hebben. Binnen een steuncomité/vzw kan je de rol 'Voorzitter' hebben. De rol 'Voorzitter' is niet beschikbaar binnen de sectie 'Leiding'. Enzovoort. De functies die je kent uit de oude Keeo zijn voornamelijk te vinden in de 'Leiding' sectie.

Aan de hand van rollen kan je ook de (Assistent-)Patrouilleleiders per patrouille bijhouden.

Rollen worden gemaakt op het Nationaal Secretariaat. Je kan dus zelf geen nieuwe rollen aanmaken.

Rollen combineren

Rollen kunnen zowel als primaire of additionele rol toegekend worden aan een lid. Denk bijvoorbeeld aan de eenheidsleid(st)er die ook leiding geeft bij de Bevers. In dit geval kies je 'Eenheidsleiding' als primaire rol en 'Beverleiding' als additionele rol.

De leid(st)er die enkel leiding geeft bij de Welpen, krijgt als primaire rol 'Welpenleiding'.

Kies steeds de 'hoogste' rol als primaire rol.

Unieke rollen

Een aantal rollen zijn uniek. Binnen een sectie kan maar 1 persoon deze rol hebben. Dit is bijvoorbeeld het geval voor de 3 rollen 'Eenheidsafgevaardige AV'. Wanneer je deze rol probeert toe te kennen aan iemand terwijl een ander persoon deze rol nog heeft, zal je een foutboodschap krijgen.

Last updated