Leden

Dé kern van Keeo

Overzicht leden

Wanneer je ingelogd bent kan je naar het overzicht van alle actieve leden voor een sectie gaan via Leden - Persoonlijke Details.

Onder Persoonlijke Details zie je enkel leden voor de huidige sectie. Wil je een lijst van al je leden, dan dien je dit te doen aan de hand van een rapport in de Leiding sectie.

pageRapportage

Via Weergave kan je aanpassen hoe je je leden bekijkt. Je kan extra informatie tonen, foto's verbergen,..

Snel leden bewerken? Gebruik Rasterweergave en klik in een veld om de gegevens aan te passen.

Selecteren

Je kan leden selecteren door er op te klikken. Via de knop Selecteren kan je ook leden selecteren op patrouille, aanwezigheid op vergaderingen, evenementen, ...

Door de Shift-knop te gebruiken kan je meerdere leden op een rij selecteren.

Wil je het lid niet selecteren, maar naar de detailpagina gaan? Klik op het oogje bij het lid.

Acties

Vanop het overzichtscherm kan je een aantal acties uitvoeren op geselecteerde leden:

• Een e-mail verzenden

• E-mailadressen exporteren om te gebruiken in Outlook, Gmail,..

• Verscheidene overzichtsbestanden downloaden

• Leden verwijderen/overzetten/delen

• Een broer/zus aanmaken

We gaan in deze documentatie niet in op alle functies aangezien de meeste voldoende uitgelegd worden in Keeo zelf, of heel simpel zijn.

Wijzigingen door ouders

Enkel van toepassing indien je ouders toegang geeft tot het ouderportaal.

Wanneer ouders wijzigingen doen aan de persoonlijke gegevens van hun kind(eren), dan kan je een overzicht bekijken van welke gegevens recent veranderd zijn. Je doet dit door bovenaan het ledenoverzicht te klikken op de knop 'Bekijk wijzigingen door ouders'. Optioneel kan je ook 1x per dag een e-mail laten verzenden met een samenvatting van aangebrachte wijzigingen.

Als beheerder van een sectie kan je instellen welke gegevens door ouders aangepast worden. Meer info hierover vind je in het artikel over het ouderportaal.

Persoonlijke details

Het detailscherm van een lid toont alle gegevens die worden bijgehouden voor een lid. Deze zijn opgedeeld in een aantal blokken. Niet alle blokken zullen overal getoond worden.

Blok

Soort gegevens

Zichtbaar bij

Details lid

Gegevens specifiek voor het lid

Alle leden

Ouder/Voogd 1

Gegevens voor een ouder/voogd

Jeugdleden

Ouder/Voogd 2

Gegevens voor een ouder/voogd

Jeugleden

Contactpersoon noodgeval

Contactgegevens van een persoon die je kan contacteren in geval van nood

Alle leden

Medische gegevens

Een digitale versie van de medische fiche

Jeugdleden

Toestemmingen

Wanneer zijn gegevens het laatst bevestigd, toestemming beeldmateriaal,..

Jeugdleden

Extra informatie

Extra informatie

Alle leden

Laatst gewijzigd

Toont wanneer info het laatst gewijzigd werd en door wie

Alle leden

Rollen

Leden hebben steeds een rol binnen hun sectie. Beschikbare rollen verschillen per sectie. Lees er meer over in het artikel over rollen.

Als je je weergave wijzigt zodat extra informatie getoond wordt, dan wordt de rol en leeftijd van een lid getoond in het overzicht. Je doet dit via Weergave - Foto's en info - Namen/Foto's en extra info.

Adressen

Je kan per lid 3 postadressen bijhouden. Deze hoeven niet alle drie ingevuld te zijn.

Het is belangrijk dat bij het blok voor het lid steeds het domicilieadres ingevuld is. Voor gewijzigde gezinssituaties kan je optioneel de adressen invullen bij ouder/voogd 1 & 2.

Foto's

Je kan aan elk lid een foto toekennen via het detailscherm van het lid. Ouders kunnen de foto niet zien of aanpassen in het ouderportaal.

Maak gebruik van een groepsfoto om foto's toe te kennen. Zo hoef je maar 1 keer een foto op te laden en moet je enkel per lid de foto bijsnijden.

Leden importeren

Veel nieuwe leden? Je kan nieuwe leden importeren aan de hand van een Excel bestand. Klik op 'Lid toevoegen' en vervolgens op het tabblad 'Spreadsheet importeren'. Keeo gidst je door het proces om succesvol je leden te importeren!