Hoe geraak ik op SharePoint

Inloggen

Als vrijwilliger of eenheid krijg je een eigen account waarmee je toegang hebt tot SharePoint.

Vrijwilligersaccounts

Elke vrijwilliger krijgt een persoonlijk account. Dit kan een van de volgende vormen hebben:

• voornaam.naam@vrijwilliger.fos.be

• voornaam.naam@bestuur.fos.be

• voornaam.naam@bestuur.fosshop.be

Eenheidsaccounts

Elke eenheid krijgt een eigen account. Dit heeft de volgende vorm:

• naamEenheid@eenheid.fos.be

Eerste maal inloggen

Wanneer je naar https://fosopenscoutingvzw.sharepoint.com gaat, word je begroet met volgend loginscherm.

Indien je reeds Office 365 gebruikt voor je eenheid, werk, school,.. zal je eerst moeten uitloggen en opnieuw inloggen met je FOS-account.

Hier geef je de gebruikersnaam en het wachtwoord dat je ontving in.

Wachtwoord wijzigen

Wanneer je voor de eerste keer inlogt, zal je verplicht worden om je wachtwoord te wijzigen.

Opties voor herstellen instellen

Wanneer je de eerste keer inlogt, zal je ook de vraag krijgen om een herstel e-mail of telefoonnummer in te stellen. Hiermee kan je, indien nodig, zelf je wachtwoord opnieuw instellen wanneer je het vergeten zou zijn.

Voor eenheden: probeer een algemeen eenheidsadres te kiezen als herstel e-mail. Zo kunnen opvolgers makkelijk het wachtwoord opnieuw instellen indien nodig.